Psykolog & psykoterapeut Kim Bonnesen

SELF-COMPASSION

"I believe that at every level of society - familial, tribal, national and international - the key to a happier and more successful world is the growth of compassion. We do not need to become religious, nor do we need to believe in an ideology. All that is necessary is for each of us to develop our good human qualities"

Self-compassion er at være på samme måde overfor os selv, som vi ville være overfor en ven, der har det svært. Venligt, accepterende og støttende.

Kan du huske, hvornår du sidst har været sådan overfor dig selv?

Kernen i self-compassion er at være venlige og omsorgsfulde overfor os selv. Men også en bevidst villet opmærksomhed på, hvordan vi har det og en erkendelse af, at vi kun er et menneske og at det at have det svært er et fælles menneskeligt anliggende.

Dermed handler self-compassion ikke ‘bare’ om at være søde og rare ved os selv, fordi vi ved, at det jo er en god ting. Self-compassion er tværtimod en aktiv bevidst villet handling, 1) hvor vi retter opmærksomheden mod, hvordan vi har det 2) er venlige og omsorgsfulde overfor os selv 3) ud fra en erkendelse af, at når dagen er omme, er vi blot et menneske som alle andre og at en del af det at være i live også er at have det svært.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.