Psykolog Kim Bonnesen

Psykologsamtaler om sorg og tab

“Sorg er den reaktion, vi oplever, når vi mister noget betydningsfuldt” – Mai-Britt Guldin

Sorg er en naturlig del af livet og sorg er tæt sammenvævet med kærlighed og med, hvad der er betydningsfuldt for os i livet. Sorg opleves forskelligt fra person til person,  vi sørger alle på hver vores måde og der er ingen rigtig eller forkert måde at sørge på.

Sorg kan være meget enkel, men også meget kompleks. Den kan være rå og gøre ondt, men kan også være forvirrende og svær at blive klog på. Nogle gange er sorgen fraværende, nogle gange er sorgen anderledes end andres måde at sørge på og nogle gange går vi ind og ud af den. Nogle gange er den ganske overvældende. Nogle gange er den ligetil og så er vi bare uendeligt sorgfulde og kede af det.

Tab og sorg er forbundet med hinanden og hører til livets store følelser og begivenheder og det kan være forskelligt, hvem i vores netværk, vi kan tale med om det og hvordan.

Som nævnt er der ingen rigtig eller bestemt måde at sørge på, men det sker, at vi enten har svært ved at sørge eller ‘sidder fast’ i sorgen. Begge reaktionsmåder er også helt normale, men kán også være uheldige, hvis vi helt bevidst fortrænger følelser, der gør ondt, f.eks. med arbejde eller alkohol eller ikke kan frigøre os fra sorgen og tage fat på at leve et liv igen, hvor der både er plads til sorg og glæde.

Som med så mange andre ting i livet, er sorg noget, som vi er nødt til at gå igennem, førend vi for alvor kan forstå det. Og dermed også forstå, at det at få og det at miste er to sider af den samme mønt.

Uanset er sorg noget tabuiseret i vores kultur og der er en del uklarheder og urigtige myter omkring sorg, hvilket hos den enkelte sorgramte kan føre til spørgsmål om, hvad sorg er og om man sørger ‘rigtigt’.

Samtaler om sorg og tab

Som psykolog tilbyder jeg et trygt samtalerum, hvor du kan sætte ord på de tanker og følelser, som det kan være svært at dele med andre, selv blive klog på eller dele med dig selv.

Vi kan også se på, hvilken placering sorgen har i netop dit liv og hvordan sorg også kan være med til at modne os og gøre os mere livsduelige. Måske ikke lige nu, men måske på sigt.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.