Psykologsamtaler med dig, der har en depression
Ofte er det forholdsvist enkelt at forstå, hvorfor vi er triste, kede af det eller deprimerede, f.eks kan stress, belastninger over længere tid og livskritiske hændelser føre til en depressiv reaktion.
Andre gange skal der lidt detektivarbejde til for at klargøre det. Uanset er det vigtigt at se på både hvilke ydre og indre faktorer, der gør os nedtrykte.
Når vi er triste, kede af det og modløse, kan vi have en tendens til at køre i ring og vores tanker og følelser er da også med til at dræne os for energi. Det sker derfor også ofte, at vi selv er med til at vedligeholde de tanker og følelser, der driller os, når vi igen og igen retter vores opmærksomhed mod det, der er svært for os. At vi også er trætte, triste og modløse og måske begynder at begrænse vores livsengagement, vedligeholder også de depressive symptomer.
Andre gange er vi så meget ude(nfor os selv) og “på”, at vi mister fornemmelsen af og grebet om os selv. Hvilket ofte viser sig i form af depression, angst, belastningsreaktion, stress, mv.
Vi kan i livets mere mørke stunder også have svært ved at se meningen med livet, det glædelige og mirakuløse ved livet og kan da – meget forståeligt, men også ret paradoksalt – have svært ved at omfavne det gode liv.
Samtaler om livet, når det går op ad bakke
Som psykolog taler jeg jævnligt med personer, der føler meningsløshed og føler sig anderledes, modløse, trætte, udenfor, triste eller kede af det. Eller personer, der opfylder kriterierne for en depression.
Gennem samtaler kan vi arbejde med:
- hvorfor du har det, som du har det
- at du får et andet forhold til tanker, følelser og krop
- at du får støtte til at bryde den negative spiral
- hvad der kan hjælpe dig med at genfinde balance, mening, selv-omsorg og livsglæde.