Psykolog Kim Bonnesen

MINDFULNESS INSPIRATION

Jon Kabat-Zinn

Jon Kabat-Zinn har skrevet “Lev med livets katastrofer”, der udkom i en revideret udgave i 2014 og som af mange betragtes som mindfulness-bibelen.

Der findes mange og timelange youtube-videoer med Jon Kabat-Zinn, der er værd at kigge forbi. Men det kán også siges kort og her er et 1 minut og 38 sekunders youtube-klip af samme Jon Kabat-Zinn om handlen, der udspringer af væren, som på mange måder indrammer essensen i mindfulness. (c) Omega Institute for Holistic Studies.

Thich Nhat Hanh

Thich Nhat Hanh er en af de mest indflydelsesrige spirituelle mestre og har skrevet et utal bøger om mindfulness. Hans bog “The Miracle of Mindfulness” er en klassiker og både et godt sted at starte, hvis man er nysgerrig på mindfulness, men også en bog der er genlæsninger værd.

Bevidst nærvær

Der er faktisk en bog, der hedder “Bevidst nærvær”, der bla. har Jon Kabat-Zinn som forfatter, foruden Mark Wiiliams, Zindel Segal og John Teasdale.

Bogen har undertitlen “- en vej ud af nedtrykthed”, men er en god all-round indføring i mindfulness.

8 ugers mindfulnessgruppe forløb (MBSR)

Jon Kabat-Zinn er en af hovedkræfterne bag det verdenskendte og evidensbaserede 8 ugers mindfulnessgruppeforløb kendt som MBSR (Mindfulness-baseret stressreduktion). Uddannelsen af MBSR mindfulness-instruktører foregår i Danmark først og fremmest ved Dansk Center for Mindfulness ved Århus universitet. Uddannelsen varer flere år, tages i forskellige moduler og lægger stor vægt på egen praksis undervejs.

Jeg er selv uddannet mindfulness- og MBSR-instruktør/lærer fra centret. Centret har forskellige øvelser, som du finder her.

Mindfulness online

Tidsskriftet ‘Mindful’s online platform har mange artikler og hvis man kan abstrahere fra det lidt overpositive amerikanske look, så er der faktisk en del god inspiration at hente. Du finder online-udgaven af magasinet her.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.