Psykolog og psykoterapeut Kim Bonnesen

Psykologsamtaler med dig, der er psykisk sårbar

Mange oplever psykisk sårbarhed igennem deres liv. Psykiske vanskeligheder er en del af livet og af det at være menneske. Ikke mindst i et samfund, der ikke lægger specielt stort fokus på mental sundhed.

Det er meget forskelligt, hvordan psykisk sårbarhed viser sig hos den enkelte. Mange får en diagnose og mange har kontakt med psykiatrien, men ikke alle. Mange oplever psykiske udfordringer i en del eller dele af deres liv, hvorimod andre oplever psykisk sårbarhed som en følgesvend det meste af livet. I disse år oplever rigtig mange udfordringer med stress, angst, depression og ADHD. Psykisk sårbarhed gør det ofte endnu mere udfordrende, end det ofte kan være i forvejen, at møde livets udfordringer, krav og forventninger og træffe valg og beslutninger.

Psykisk sårbarhed påvirker ofte vores forestillinger om os selv og vores oplevelse af, hvordan det er at være sammen med andre mennesker og overhovedet være i verden. Som psykisk sårbar er man oftere mere følsom for stress og belastninger af forskellig art, svinger oftere humørmæssigt, har ofte en mindre tro på sig selv og egne ressourcer og kompetencer, har sværere ved at håndtere udfordringer og oplever ofte relationer som utrygge eller svære at være i.

Min baggrund

Jeg har gennem tiden talt med en del psykisk sårbare borgere både med og uden diagnose og både med og uden kontakt til psykiatrien.

Jeg har arbejdet som psykolog på et bosted og har stort kendskab til psykisk sårbarhed fra 14 år som leder af en psykologisk rådgivning i Kbh. under Landsforeningen Sind.

Jeg har undervist og superviseret i emnet psykisk sårbarhed og recovery.

Endelig har jeg også stor erfaring med pårørende, hvilket ofte er hjælpsomt i samtaler med psykisk sårbare.

Som privatpraktiserende har jeg ofte samtaler med borgere, der er ramt af psykisk sårbarhed som f.eks. stress, angst, depression, autisme, ADHD, belastningsreaktion, mv.

Mit fokus i samtaler

Mit fokus i samtaler er selve det at være udfordret i livet. Samtalerne er således typisk støttende samtaler til at mestre livet – uddannelse, job, identitet, ensomhed, venner, familie, kærester, mv. eller hvad der nu er i fokus.

Der er ofte et ekstra stort behov for fokus på

  • at kende og acceptere sig selv, herunder ens psykiske sårbarhed
  • at kunne mestre belastninger og udfordringer i livet
  • at udvikle ressourcer og netværk
  • egenomsorg.

Jeg har gode erfaringer med at tale med psykisk sårbare mænd og kvinder i alle aldre. Jeg kan hjælpe dig med at sætte ord på det, der er svært, og derigennem få større forståelse af dig selv, af dine mestringsstrategier og hvad du kan gøre for at få det bedre. I samtalerne tager vi altid udgangspunkt i det, der fylder hos dig lige nu.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.