Psykolog & psykoterapeut Kim Bonnesen

Myers–Briggs Type Indikator (MBTI)

I mine samtaler har jeg forandring og udvikling for øje og det er ofte en stor hjælp for det videre arbejde, når vi kan bruge Myers–Briggs Type Indikator, også kaldet MBTI, som et dialogværktøj i den proces.

MBTI er ikke en personlighedstest, men mere en generel personlighedsbeskrivelse, der opererer med 16 forskellige personlighedstyper. MBTI testresultat er en bogstavskombination på fire bogstaver og der er i alt 16 forskellige personlighedstyper.

I mine samtaler introducerer jeg altid kun MBTI, når jeg finder det relevant ift. problemstilling og processen og altid som noget, der skal tages som en leg og med et gran salt.

Jeg foreslår MBTI til at blive lidt klogere på mestring af livet (herunder både job, uddannelsesvalg, kæresteforhold, stress, identitet, etc.) og på, hvad der er ens styrkesider og ens svagere sider. Ikke mindst det sidste er vigtigt, da vi bedst lever vores fulde potentiale, når vi accepterer og udvikler vores styrkesider, samtidig med vi også er opmærksomme på og udvikler vores mere svage sider.

Det er meget forskelligt, hvad de, jeg henviser til MBTI, får ud af den. For nogle giver den ikke rigtig mening og er måske oven i købet uforståelig og forvirrende – for nogle giver den et fingerpej i nogle bestemte retninger – og endelig er der de, der oplever den som meget rammende og præcis.

Du kan læse mere om MBTI her:

  • artikel i The Economic Times her
  • mere omfattende på Myers-Briggs officielle website her.

Hvor kan jeg tage MBTI?

MBTI kan tages gratis og jeg vil anbefale, at du tager MBTI en af disse to steder:

Jeg har selv taget MBTI de to steder flere gange og vil anbefale dig at tage begge to. Du kan begge steder ret billigt købe dig til en mere udførlig rapport, hvis du ønsker det.

Hvor finder jeg beskrivelser af MBTIs forskellige personlighedstyper?

Når du tager MBTI, får du en del information samtidig om din personlighedstype. På ovennævnte to websites finder du information om de forskellige personlighedstyper her: Hvis du går ind her: https://www.16personalities.com/free-personality-test, finder du i menuen foroven helt til højre fanebladet resourcer, som indeholder en guldgrube af information.

MBTI er verdens mest brugte self-report questionnaire og du finder derfor også megen information på nettet forskellige steder, som feks. her, hvor du også finder noget om de enkelte personlighedstyper:

https://www.psychologyjunkie.com

Herudover kan man altid google ens MBTI i kombo med andre søgeord og især på engelsk findes der masser af beskrivelser, blogge, mv.

Hvis ens MBTI f.eks. er INFP, kan man f.eks. google:
– INFP dating, INFP job, INFP family, INFP parent, INFP in a nutshell, etc.

Just for fun

På den officielle Myers & Briggs website (hvor man desværre ikke kan tage en gratis test), kan man finde lidt sjove ting her:

https://www.themyersbriggs.com/en-US/Resources/MBTI-Shareables

Min egen MBTI type

Jeg er selv en meget typisk INFJ, hvilket for mig er et brugbart instrument til fortsat at udvikle mine styrkesider og kontinuerligt arbejde med mine mere uudviklede sider.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.