Faglig tilgang

Min faglige tilgang bygger på min egen forståelse af, hvad livet er for en størrelse , hvad det vil sige at være et menneske, hvordan vi bedst muligt mestrer livet og hvordan vi finder vores egen vej gennem livet.  En forståelse, der in the end altid vil være personlig, men som også er sammenfaldende med, hvad mange andre indenfor for forskellige professioner og livsanskuelser har erfaret og ved om livet og det at være et menneske. 

Samtaler

I mine samtaler arbejder jeg med, hvordan vi kan forstå og håndtere de udfordringer, som livet medfører og hvordan det er muligt at være mere nærværende tilstede ift. os selv, andre og livet. Jeg arbejder også med, hvordan vi mere venligt, omsorgsfuldt og accepterende kan være sammen med os selv og andre. 

At være menneske

Hvordan finder vi i dialog med livet vores eget ståsted ift. livets store og mindre spørgsmål og de eksistentielle grundvilkår?

Det er op til os hver især at finde ud af, hvordan vi ønsker at leve livet og hvad der er et godt, meningsfuldt og autentisk liv for netop mig. Både i hverdagen, mht. valg i livet og i ekstraordinære situationer, kriser og livsovergange.

Det gælder også for alle mennesker, at livet både indeholder glæder og sorger og udfordringer af forskellig art. Disse forhold kommer til os på forskellige måder og på forskellige tidspunkter i vores liv, ligesom vi også håndterer dem på forskellig vis.

Nogle slår os omkuld, nogle gør livet sværere, nogle må vi forlige os med, nogle giver os glæde og nogle gør livet mere værd at leve. Uanset er vi dog altid sat i den situation, at vi bedst muligt må håndtere, hvad der nu end viser sig på vores vej.

At være nærværende

Vi har som mennesker brug for et fundament, der rækker ud over os selv og forbinder os med andre mennesker, med naturen og med livet. I hverdagen, i vores forståelse af verden og både når livet opleves godt og når livet er svært for os.

Hvordan kan vi være mere opmærksomt tilstede? Hvordan kan vi mere opmærksomt engagere os i livet?

Hvordan kan vi passe bedre på os selv? Og dermed også passe bedre på andre? På naturen og på alt levende?

At turde møde os selv og livet mere autentisk handler om mod, accept af os selv og en efterhånden gryende forståelse for, at der intet ‘galt’ er med os, men at vi – ligesom alle andre – blot er et menneske i dette til tider udfordrende sted kaldet livet.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.

Copy link
Powered by Social Snap