Psykolog & psykoterapeut Kim Bonnesen

Eksistentiel psykoterapi

ved erfaren autoriseret psykolog og certificeret psykoterapeut.

“Det er relationen, der helbreder”
– Irvin D. Yalom

Hvad kendetegner eksistentiel psykoterapi?

I eksistentiel psykoterapi undersøger vi sammen, hvordan du møder dit liv og hvad du oplever er svært for dig. Vi har også fokus på, hvordan du kan håndtere de forskellige problematikker, du oplever i livet, mere hensigtsmæssigt, sådan at du kan opnå større livsmod og et bedre, sundere og mere balanceret liv.

I den enkelte samtale vil vi tage udgangspunkt i, hvad du har på hjerte netop i dag. Undervejs vil vi have fokus på, hvordan du ser, opfatter og oplever dig selv og verden lige nu. Samtalerne bliver dermed en undersøgende proces af oplevelser og erfaringer, tanker og selvforståelse, krop og adfærd.

I de enkelte samtaler vil jeg byde ind med synspunkter og perspektiver og mine egne oplevelser og erfaringer med at være et menneske og jeg vil i det hele taget bestræbe mig på at forholde mig ligefremt, åbent og direkte.

Vi vil også løbende undervejs have fokus ikke kun på indholdet i det, vi taler sammen om, men også på processen mellem os. Jeg vil typisk stille spørgsmål, som f.eks. om det er hjælpsomt, at vi taler sammen på denne måde, etc.

I eksistentiel psykoterapi er det således din egen oplevelse af det at være til i det liv, der nu engang er dit, der er i centrum og vi vil løbende have fokus på, hvordan du kan træffe mere sunde og balancerede valg og tage et større ansvar for og medvirken i skabelse af dit eget liv.

Den eksistentiel psykologiske tilgang

I alle mine samtaler indgår der flere af ovennævnte elementer, uanset hvad problemstillingen er. Der foregår også altid en eller anden form for dialog omkring, hvad det vil sige at være ‘mig’ i relation til den eller de problemstillinger, som der aktuelt kæmpes med. Vi har også fokus på den aktuelle livssituation og hvordan de pågældende problemstillinger viser sig. Og hvordan de mødes/ håndteres og hvilke ressourcer, der er til stede ift. at få et godt liv.

Andre af mine samtaler rummer langt større elementer af en mere egentlig eksistentiel refleksion og fordybelse over sig. Det sker især, når den person, jeg taler med, for alvor er ramt på det eksistentielle, f.eks. grundet livskrise, store belastninger, sorg, tab eller sygdom, svigt i barndommen, selvudvikling eller andet.

Min baggrund som eksistentiel psykolog og psykoterapeut

Jeg har selv altid haft en forkærlighed for det eksistentielle og for spørgsmålene, hvad vil det sige at være mig – at være et menneske – og at være i livet. Og hvad livet i øvrigt er for en størrelse?

Jeg valgte derfor også selv udover den psykologuddannelse og psykoterapeutuddannelse, som jeg havde i forvejen, at  uddanne mig som eksistentiel psykoterapeut gennem mange års egenterapi og supervision hos Ulla Giersing og Jørn Toustrup, begge eksistentielle psykologer. I dag er jeg fortsat i træning hos eksistentiel psykolog Bo Jacobsen.

Jeg har her på mit website (under menupunktet ressourcer ovenfor) skrevet en del om min egen forståelse af eksistentielle emner, som f.eks. livet, at være et menneske, kærlighed, valg, sorg og tab, at vi en dag skal dø, mv.

Samtaler

Jeg er meget inspireret af eksistentiel psykoterapi og dens dybe respektfulde forståelse af det at være et menneske. Da eksistentiel psykoterapi imidlertid ikke er en samlet teori og metode, bygger jeg lige så meget på min egen gennem livet levede, erfarede og opbyggede livs- og menneskeforståelse.

For mig er grundprincipperne i eksistentiel terapi en meningsfuld måde at skabe rammen for det terapeutiske rum og en meget meningsfuld måde for mig selv at arbejde på.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.