Psykolog Kim Bonnesen

Hjem / Blog / blog-indlæg

The Art of Living

”We all need a spiritual dimension to our life”
– Thich Nhat Hahn, The Art of Living

Ved slutningen af et samtaleforløb spurgte Marie mig, om jeg kunne anbefale en bog, hvilket sendte mig lidt i tænkeboks. Jeg fandt egentlig hurtigt ud af, hvilken bog, jeg gerne ville anbefale, men jeg ville også gerne knytte nogle ord hertil, hvilket således blev til dette mit første blogindlæg.

Jeg anbefaler gerne bøger ifm. mine samtaler og har flere gange anbefalet f.eks. Irvin D. Yaloms bog ”Som at se på solen” eller Thich Nhat Hanhs bog ”The Miracle of Mindfulness”. Jeg har anbefalet dem som en måde at nærme sig, at vores tid her på jorden er begrænset, hvilket rejser det spørgsmål, hvad vi vil bruge denne tid på. Og hvordan vi kan finde støtte i den proces ved at være mere nærværende i livet.

Hvilket i øvrigt på fineste vis indrammer mit eget livs motto: “All we have to decide is what to do with the time that is given us” af J.R.R.Tolkien fra bogen og filmen ‘The Fellowship of the Ring’.

Men at skulle anbefale ‘kun’ en bog? Sådan ud af det blå, omhandlende tjaehh, hvad jeg nu end er optaget af!

Mit valg faldt dog hurtigt på Thich Nhat Hanhs bog med den fantastiske titel ’The Art of Living’. Omdrejningspunkterne i bogen er, hvad det vil sige at være et menneske og hvordan vi lever livet bedst muligt. Bogen beskriver også, hvordan indre fred og fred i verden hænger uløseligt sammen, hvilket er min egen tro på en bedre verden.

Igennem hele bogen beskriver Thich Nhat Hanh, hvordan  ”The art of living is knowing how to generate happiness at any time”, hvilket vi gør ved “have the intention to be fully present, to live deeply the life that has been given us, and to help others do the same” (p. 107). Og det er så det, bogen handler om.

Bogen er som de fleste af Thich Nhat Hanhs bøger skrevet i et enkelt, poetisk sprog med mange eksempler.

Blog med tilfældige refleksioner om livet, døden, kærligheden og måske ikke mindst alt det ind imellem. 

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.