Faglig tilgang

Mit faglige ståsted bygger på et eksistentielt- og spirituelt livs- og menneskesyn og værdigrundlag. Jeg arbejder både ud fra, hvad jeg har læst og lært  gennem årene og ud fra mine egne  livserfaringer. 

Samtaler

I mine samtaler arbejder jeg med, hvordan vi kan forstå og håndtere de udfordringer, som livet medfører og hvordan det er muligt at være mere nærværende tilstede ift. os selv, andre og livet. Jeg arbejder også med, hvordan vi mere venligt, omsorgsfuldt og accepterende kan være sammen med os selv og andre.

I mine samtaler lægger jeg stor vægt på selve samtalen (relationen eller mødet, om man vil) og herudover (afhængig af person og problemstilling):

  • forslag til øvelser, hjemmearbejde, links, mv.
  • psykoedukation (kognitiv forståelse af livet, sammenhæng mellem krop, følelser og tanker og konkret psykologisk viden om den enkelte problemstilling, fx. stress, depression, angst, livskriser, sorg, mv.)
  • rådgivning (konkrete tips & tricks, opstilling af handleplaner (fx. ved stress eller depression), mv.).

Jeg opleves ofte som en tillidsvækkende, venlig, tålmodig og engageret person, der skaber en tryg og rolig samtaleramme. Som fagperson opleves jeg ofte som livsklog, konstruktiv i min tilgang og kompetent.

"Kim har betydet meget for min udvikling det sidste års tid. Han er en livsklog, generøs, empatisk og nærværende psykolog og har i vores samtaler haft en præcis forståelse af de problemer, jeg slås med. Jeg har virkelig følt mig 'set' og støttet på mange måder og har fået mine helt egne redskaber til at arbejde videre med mit liv"

- Pia

At være menneske

Hvordan finder vi i dialog med livet vores eget ståsted ift. livets store og mindre spørgsmål og de eksistentielle grundvilkår?

Det er op til os hver især at finde ud af, hvordan vi ønsker at leve livet og hvad der er et godt, meningsfuldt og autentisk liv for netop mig. Både i hverdagen, mht. valg i livet og i ekstraordinære situationer, kriser og livsovergange.

Det gælder også for alle mennesker, at livet både indeholder glæder og sorger og udfordringer af forskellig art. Disse forhold kommer til os på forskellige måder og på forskellige tidspunkter i vores liv, ligesom vi også håndterer dem på forskellig vis.

Nogle slår os omkuld, nogle gør livet sværere, nogle må vi forlige os med, nogle giver os glæde og nogle gør livet mere værd at leve. Uanset er vi dog altid sat i den situation, at vi bedst muligt må håndtere, hvad der nu end viser sig på vores vej.

At være nærværende

Vi har som mennesker brug for et fundament, der rækker ud over os selv og forbinder os med andre mennesker, med naturen og med livet. I hverdagen, i vores forståelse af verden og både når livet opleves godt og når livet er svært for os.

Hvordan kan vi være mere opmærksomt tilstede? Hvordan kan vi mere opmærksomt engagere os i livet?

Hvordan kan vi passe bedre på os selv? Og dermed også passe bedre på andre? På naturen og på alt levende?

At turde møde os selv og livet mere autentisk handler om mod, accept af os selv og en efterhånden gryende forståelse for, at der intet ‘galt’ er med os, men at vi – ligesom alle andre – blot er et menneske i dette til tider udfordrende sted kaldet livet.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.

Copy link
Powered by Social Snap