Psykolog Kim Bonnesen

Stress

Det er forskelligt, hvad der stresser forskellige personer, ligesom det er forskelligt, hvordan vi hver især reagerer på stress. Men det gælder for os alle, at hvis vi over en længere periode er udsat for større belastninger, end vi formår at håndtere, kan vi alle reagere med stress.

Det er af mange grunde vigtigt at tage stress alvorligt. Stress går ud over vores nærvær, kvaliteten af hvad vi nu end er i gang med og viser sig både som mentale-, sociale- og fysiske symptomer. Langvarig stress kan medføre uarbejdsdygtighed og længevarende sygemelding, belastningsreaktioner, depressive symptomer og angst.

Stresshåndtering

Som psykolog taler jeg ofte med stressramte personer. Både personer, der er stressede af arbejdsmæssige og/eller private forhold og både personer, der fortsat arbejder eller personer, der er sygemeldte. Det er på baggrund af denne aktuelle situation, at et stresshåndteringsforløb tager afsæt.

I et stresshåndteringsforløb vil vi typisk runde disse forhold

  • stress-niveau
  • stress-symptomer
  • årsager til stress
  • forholdet mellem stress, arbejde og (privat)livet (work-life balance)
  • handleplan ift. arbejdspladsen og/eller ift. andre belastende faktorer (f.eks. privat)
  • stresshåndtering (herunder især strategier til beroligelse af nervesystemet)

Stress og livet

Når vi er stressede, er vi ikke til stede i livet, med os selv og med andre. Stress kan derfor både være en livskrise, men ofte også en mulighed for at blive klogere på os selv.

En vigtig del af stresshåndteringsarbejdet er derfor ofte at se på, hvordan vi gerne vil have vores liv skal være og hvordan vi kan arbejde på at blive mere nærværende til stede i livet.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.

Copy link
Powered by Social Snap