Psykolog Kim Bonnesen

Alvorlig sygdom

Alvorlig sygdom kan om noget ryste os og trækker ofte de store overskrifter med sig: tab, sorg, livskritisk, livstruende, eksistentiel, identitet, mening, sygdom og nogen gange død.

Udover at skulle forholde os til den konkrete sygdom (diagnose, behandling, sundhedssystemet, mv.), skal vi også forholde os til alt det ”rundt om” sygdommen. Meget af det er praktisk, socialt, økonomisk, mv., men meget er også af psykologisk og af eksistentiel karakter. Der kan være nok at tage fat på, tage hul på og at vende med os selv og andre. Og det i en periode, hvor sygdommen ofte vil gøre, at vi i forvejen er hårdt spændt for.

Alvorlig sygdom konfronterer os om noget med livets eksistentielle grundvilkår. Som f.eks. meningen med livet, vores egen identitet, hvad er sundhed og sygdom? og livets tidshorisont. Vi konfronteres med tiden og ikke mindst med nu-tiden. Livstruende sygdom kan føre døden med sig og vi konfronteres da med livets afslutning og det liv, der er tilbage. 

Samtaler om alvorlig sygdom

Som psykolog tilbyder jeg et nærværende og roligt, trygt og tillidsfuldt rum, hvor du kan sætte ord på de tanker og følelser, som det kan være svært at dele med andre eller måske selv blive klog på.

Da alvorlig sygdom mere end noget handler om ’nu’et’, kan vi også se på, hvordan sygdom kan være med til, at vi kan tage vores liv op til overvejelse og leve et mere meningsfyldt liv. Selv-omsorg og livets eksistentielle spørgsmål vil ofte også komme på tale.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.

Copy link
Powered by Social Snap