Livet, døden og kærligheden og alt det imellem

Foto: Tornetrask, Abisko, Nord-Sverige

Rævens hemmelighed til Den lille Prins:
“Kun med hjertet kan man se rigtigt. Det væsentlige er usynligt for øjet”

– Antoine de Saint-Exupéry

Livets små og store udfordringer, sorger og glæder

På vores vej gennem livet skal vi forholde os til mange ting. Mange nye og spændende ting, mange dejlige og opløftende ting, men også nogle nok-så-udfordrende og måske oven i købet svære ting.

Det hører ligesom med til selve det at være i live, at vi allesammen oplever små og store udfordringer, sorger og glæder og at vi alle prøver at mestre dem, så vi godt, vi nu kan.

Ved både at tilgodese det at handle og at være med der, der er svært for os, kan vi ofte bedst muligt mestre og komme sikkert igennem livets udfordringer.

Livets udfordringer kan vise sig på mange forskellige måder og både personligt, socialt, familiemæssigt, uddannelsesmæssigt og arbejdsmæssigt. De indebærer dog ofte vanskeligheder og dilemmaer af en vis personlig, social, eksistentiel eller spirituel tyngde. De er typisk også kendetegnet af en form for livsstress, smerte, manglende orientering eller vanskeligheder med en selv eller livet, der kan være svære at navigere i eller bære alene.

Samtaler

Jeg er som samtalepartner empatisk, respektfuldt lyttende, spørgende og kommenterende. Jeg guider på vej i et tempo, der er tilpasset dig, men med baggrund i mit eget temperament. Jeg har gode erfaringer med at tale med både kvinder og mænd og unge, voksne, seniorer og ældre.

Nogle af de problemstillinger, som jeg især arbejder med, er:

 • eksistentielle udfordringer (f.eks. kritisk sygdom, sorg, manglende orientering i livet, skilsmisse, psykisk sårbarhed, forandring og udvikling af forskellig art og meget mere)
 • arbejds- og studie tilknyttede problemstillinger af forskellig art
 • sociale og relationelle udfordringer (f.eks. samvær, sociale udfordringer, par- og familievanskeligheder)
 • psykologiske udfordringer (f.eks. identitet, selvværd, sårbarhed)
 • spirituelle problemstillinger (f.eks. forholdet til livet, døden og kærligheden, meningen med livet, væren-i-livet)
 • pårørendeproblemstillinger (hvordan er man den bedste pårørende, samtidig med man kan tage bedst muligt vare på sig selv)

Jeg griber altid problemstillinger an ud fra en forståelse af, at i bund og grund handler alle vores dilemmaer, vanskeligheder, sorger og bekymringer sig om dette ene, at vi er mennesker på vej gennem livet, der alle ønsker og prøver på at være i, forstå, møde og håndtere livet og konkrete problemstillinger i livet, så godt vi nu kan.

Disse forhold kan så til gengæld vise sig på mangfoldige måder, både store og små, overraskende, sorgfulde, forvirrende og glædelige måder.

Vi har allesammen et ønske om at komme sikkert og bedst muligt igennem disse ting, men opskriften på ‘hvordan’ følger ikke altid med, snarere tværtimod.

Til tider kan opgaven være for stor for os og derfor opsøger vi hjælp, støtte og vejledning fra andre, f.eks. en psykolog. Hvis du overvejer dette, kan du kigge forbi min kontaktside.

Jeg har en særlig webiste om, hvordan vi som mennesker håndterer livet – hvad meningen med livet er, hvad kærlighed, sorg og glæde er og hvad livets eksistentielle dimensioner og grundvilkår betyder for vores personlige liv – som du kan finde her.

Praksisbaseret evidens

Mit faglige fokus er evidensbaseret og grunder sig på metoder, værktøjer, viden og erfaring, der er afprøvet i praksis og har dokumenteret effekt.

Samtaler:

 • i dit eget tempo
 • skræddersyet med udgangspunkt i dig
 • terapi, sparring, rådgivning og life-coaching alt efter, hvad dine  problemstillinger er
 • fokus på at mestre gennem både at handle og at være
 • fokus på din personlige udvikling og din personlige vej gennem livet.

 

Tilskud fra ‘danmark’

Er du medlem af Sygeforsikringen “danmark”, giver “danmark” et tilskud på 300 kr. pr. samtale (max 7.200 kr. på 12 måneder), dersom du er omfattet af en af disse 11 kategorier. Tilskuddet forudsætter dog, at der er sket noget radikalt i dit liv indenfor 1/2 – 1/1 år og at dette er baggrunden for samtalerne.

Du kan se mere herom her.