PÅRØRENDE RESSOURCEKIT:

BOGEN "PÅRØRENDE TIL PSYKISK SÅRBARE"

Jeg har skrevet en bog om at være pårørende til en psykisk sårbar person, som især henvender sig til voksne børn, søskende og partnere.

Der findes efterhånden en del bøger på markedet, der beskriver, hvad psykisk sygdom er, og hvordan det er at være pårørende til en, der f.eks har en depression. Der er også en del beskrivelser fra de pårørende selv om, hvordan det er at være pårørende.

Til forskel herfra er min bog en slags fagbog til de pårørende selv, der mere systematisk beskriver, hvad det egentlig vil sige at være pårørende til en nærtstående, der har en psykisk sygdom eller sårbarhed.

Bogen er desværre ikke til forældre, da jeg ikke kunne “nå” at få dem med i bogen, da den skulle udgives i 2014.

Jeg har dog sidenhen talt med en del forældre, der syntes, at de alligevel godt kunne bruge bogens generelle kapitler om det at være pårørende. Jeg har også talt med andre forældre, for hvem bogen har været et wake-up call eller reminder om, at de faktisk også selv er voksne børn eller søskende, men havde “glemt” dette i deres fokus på sig selv som ‘forældre’.

Forlagets omtale

Fra Dansk Psykologisk Forlags omtale af bogen:

“Viden og gode råd til, hvordan du kan tage vare på dig selv som pårørende til en psykisk sårbar forælder, søskende eller partner.

Det kan kaste lange skygger ind i ens liv at være pårørende til et psykisk sårbart menneske. Det gælder, hvad enten det  er en af ens forældre, søskende, ens partner eller en anden nærtstående person, der er psykisk sårbar.

Pårørende til psykisk sårbare beskriver blandt andet via cases den ensomhed, forvirring og usikkerhed, der ofte kendetegner pårørende til psykisk sårbare, samt de udfordringer dette livsvilkår fører med sig. Bogen giver anvisninger til, hvordan man kan passe på sig selv, arbejde med sin identitet som pårørende og sætte sig selv i centrum af sit eget liv.

Bogen henvender sig til pårørende – voksne børn, søskende og partnere – til psykisk sårbare personer samt til professionelle, der arbejder med psykisk sårbarhed.”

Fra Saxos omtale af bogen

“Det er ikke nemt at være pårørende til et menneske, som er psykisk sårbart. Der er mange tanker, som man som pårørende gør sig og i Kim Bonnesens “Pårørende til psykisk sårbare” henvender han sig til pårørende i form af voksne børn, søskende, partnere, m.fl.

I “Pårørende til psykisk sårbare” beskriver forskellige pårørende gennem eksempelvis cases, hvordan ensomhed, forvirring og usikkerhed opstår, når man er pårørende til psykisk sårbare. I ”Pårørende til psykisk sårbare” sættes der også ord på de udfordringer, der forekommer. Der er fokus på, at man skal passe på sig selv samtidig med, at man skal arbejde med sin rolle som pårørende.

"Pårørende til psykisk sårbare"-bog

Se uddrag af bogen online her.

Siden bogen blev udgivet i 2014,
har jeg fortsat med at arbejde med pårørende
og det er den viden,
som jeg stiller til rådighed her på dette website.

 

Bogen er siden udgivelsen blevet væsentlig nedsat 
og kan bla. købes hos Dansk Psykologisk Forlag og Saxo,
men kan også lånes på de fleste biblioteker.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.

Copy link
Powered by Social Snap