Psykolog Kim Bonnesen

“The road, You shall follow it”
– Dag Hammerskjöld

Livets psykologi

Hvordan finder vi i dialog med livet vores eget ståsted ift. livets spørgsmål, de eksistentielle grundvilkår og den daglige tilværelse?

I følge sproget.dk betyder eksistens blandt andet tilværelse, beståen eller liv og det at eksistere betyder det at leve eller måde at leve på.

Derfor kalder jeg mig ind imellem for eksistentiel psykolog/ psykoterapeut, da min faglige interesse især er spørgsmål som:

  • hvad er livet egentlig for en størrelse
  • hvad vil det overhovedet sige at være et menneske
  • hvordan er det for os hver især at leve i netop dét liv og den tilværelse, der nu engang er vores
  • hvordan finder vi hver især vej gennem livet
  • hvordan mestrer vi bedst muligt livet
  • hvordan finder vi sammenhæng og balance i livet.

Disse spørgsmål kan nogen gange klarest undersøges ift. egentlige eksistentielle spørgsmål, der f.eks. handler om valg, mening, engagement, liv, sygdom, død, kærlighed, venskab, livskriser og livsovergange, mv.

Men da dét at være et menneske – at være dig og mig – jo altid må ses på baggrund af en helt konkret livssituation og tilværelse, kan spørgsmålet undersøges ift. en hvilken som helst problemstilling og udfordring, der nu engang kendetegner vores liv. 

Eksistentiel sparring

Hvis du ønsker sparring på dit liv, er du velkommen til at kontakte mig her for en personlig samtale. Jeg har arbejdet med eksistentielle problemstillinger i mange år og tilbyder både enkeltstående samtaler, videokonsultation, mindre- og længerevarende forløb.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.

Copy link
Powered by Social Snap