Psykolog Kim Bonnesen

Stress

Det er forskelligt, hvad der stresser forskellige personer, ligesom det er forskelligt, hvordan vi hver især reagerer på stress. Men det gælder for os alle, at hvis vi over en kortere eller længere periode er udsat for større belastninger, end vi formår at håndtere, kan vi alle reagere med stress.

Almindelig små-stress, situationsbetinget stress eller kortere perioder med stress kender de fleste til og er som sådan en god ting, der gør, at vi yder vores bedste ift. de krav, der nu engang stilles til os. Det er dog af mange grunde vigtigt at tage mere kronisk stress alvorligt. Stress går ud over vores nærvær og opmærksomhed og kvaliteten af, hvad vi nu end er i gang med og viser sig både som mentale-, følelsesmæssige-, sociale- og fysiske symptomer. Da både krop og sind er på overarbejde ved langvarig stress kan det bla. medføre uarbejdsdygtighed og længevarende sygemelding, belastningsreaktioner, depressive symptomer, angst og risiko for fysiske sygdomme.

Samtaler om stress

Som psykolog taler jeg ofte med stressramte personer. Både personer, der er stressede af arbejdsmæssige og/eller private forhold og personer, der fortsat arbejder eller er sygemeldte. Det er på baggrund af denne aktuelle situation, at stress-samtalerne tager sit afsæt.

I samtalerne vil vi typisk runde disse forhold

  • stress-niveau
  • stress-symptomer
  • årsager til stress
  • forholdet mellem stress, arbejde og (privat)livet (work-life balance)
  • handleplan ift. arbejdspladsen og/eller ift. andre belastende faktorer (f.eks. privat)
  • stresshåndtering (herunder især strategier til ro, nærvær, beroligelse af nervesystemet og egenomsorg).

Når vi er stressede, er vi ikke til stede i livet, med os selv og med andre. Stress kan derfor både være en livskrise, men ofte også en mulighed for at blive klogere på os selv.

En vigtig del af stresshåndteringsarbejdet er derfor ofte at se på, hvordan vi gerne vil have vores liv skal være og hvordan vi kan arbejde på at blive mere nærværende til stede i livet.

Udover at være uddannet psykolog og psykoterapeut har jeg en mindfulness-instruktør uddannelse fra Århus Universitet og dermed grundig viden om og kendskab til metoder til at få ro på nervesystemet (krop og sind).

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.

Copy link
Powered by Social Snap